Gå direkt till textinnehållet

Dagens öppettider (OBS! Endast bokade besök): 08:00 - 17:00 | Lunchstängt: 11:30 - 12.30

Sök
Start » HYRESGÄST » Bredband och kabelTV

BREDBAND OCH KABELTV

Järfällahus har ett eget, öppet bredbandsnät. Du som hyresgäst väljer själv om du vill använda bredbandsnätet samt vilken leverantör du vill anlita. På Zmarket kan du se en sammanställning av de leverantörer och tjänster som finns i Järfällahus öppna bredbandsnät. Om du vill få kostnadsfri rådgivning över telefon kan du ringa Bredbandsrådgivaren på tel 08-578 804 44.
 
Bredbandsnätet ger dig tillgång till ett stort utbud av kanaler på många språk. Dessutom får du bättre kvalitet tack vare den digitala utsändningen. Du behöver ingen parabol - det räcker med bredbandsuttaget i väggen.
Tjänster som bl.a. finns att få genom bredbandsnätet:

  • Internetuppkoppling.

  • Bredbandstelefoni (kräver internetabonnemang).

  • Bredbands-tv

Vilken utrustning behövs?
  1. En digitalbox. Leverantören förser dig med digitalbox och nödvändiga kablar.

  2. En switch i vissa fall (beror på vilka tjänster du beställer). Switchen är kostnadsfri för alla som beställer ett tv-abonnemang via bredbandsnätet.

Kabel-tv-nät

Järfällahus har ett eget kabel-tv-nät. Genom kabel-tv-nätet finns kanalerna SVT1, SVT2, SVT24, Barnkanalen, Kunskapskanalen, TV4 och Järfälla Lokal-TV som standard. Via kabel-tv-nätet kan du också beställa andra tv-kanaler.

 
 
Parabolantenner

De flesta av våra hyresgäster behöver ingen parabolantenn. Via vårt öppna bredbandsnät och via kabel-tv-nätet kan du beställa kanaler och kanalpaket med olika inriktningar och på många språk.

Vill du ändå använda parabolantenn, är det viktigt att känna till och följa de regler som gäller.

Får inte sticka ut

Parabolantenn får endast monteras i eget fundament på golv eller på stång som spänns upp utan att man behöver göra några hål. Exempel på godkända ställningar finns att se i Boservice, vår kundtjänst på Drabantvägen 2. Parabolantennen ska monteras på ett säkert sätt och får inte sticka ut eller hänga utanför balkongen. Den får inte skymma grannars utsikt.

Borra inte!

Det är inte tillåtet att montera något genom att göra hål någonstans i huset: varken i fasad, balkongräcke, tak, golv, fönster- eller dörrkarm eller på ytter- eller innervägg.

Du som hyresgäst ansvarar

Hyresgästen ansvarar för att montering sker på ett korrekt och säkert sätt samt för eventuella skador som kan orsakas av parabolantennen. Hyresgästen ansvarar för kostnader som uppstår för återställning vid nedmontering av parabolantennen.