Gå direkt till textinnehållet

Dagens öppettider (OBS! Endast bokade besök): 08:00 - 17:00 | Lunchstängt: 11:30 - 12.30

Sök
Start » OM OSS » Nyheter » 2020 » Järfällahus ger tillfälligt sänkt hyra för många småföretagare

  Järfällahus ger tillfälligt sänkt hyra för många småföretagare

  Publicerad: 2020-04-17 Senast ändrad: 2020-04-20

  Den pågående pandemin har skapat en mycket svår situation för företagen i våra kommersiella lokaler. Som hyresvärd för många småföretagare som drabbats hårt av coronasituationen har Järfällahus beslutat att ge 50 % hyresnedsättning på lokalhyror i april-juni.

  Regeringens förslag
  Beslutet är taget i enlighet med det regeringsbeslut som väntas under de kommande dagarna. Det handlar om en förordning om stöd till hyra för fasta hyreskostnader för verksamheter som har drabbats särskilt hårt av coronakrisen. Järfällahus har beslutat att de verksamheter som uppfyller kraven i regeringens förslag till förordning automatiskt och utan ansökan ska få rabatten på de fasta hyrorna gällande april, maj och juni i år.  Rabatten gäller därmed en stor del av de privat drivna verksamheter som finns i våra lokaler.

  Eventuell kompensation i efterhand
  Regeringen har för avsikt att avsätta en pott på fem miljarder kronor för hyresnedsättning. Eftersom det handlar om statsstöd så måste satsningen godkännas av EU, och förslaget är nu skickat till EU-kommissionen. Regeringens förhoppning är att kunna fatta ett beslut om förordningen under nästa vecka. Om förslaget går igenom kommer Järfällahus ha möjlighet att ansöka hos Länsstyrelsen om att få kompensation för högst hälften av det hyresbortfall som rabatten medför.

  ”Järfälla behöver sina företag”
  - Våra företag har drabbats hårt och vi tar det här beslutet för att det ska finnas ett fungerande samhälle även när coronapandemin avtar, säger Zara Lahouar, tf vd för Järfällahus. Järfälla behöver sina företag, sina arbetstillfällen hos dem som säljer varor och tjänster, och då är det här vårt sätt att stötta ett antal hårt drabbade branscher. Alla vinner på att de finns kvar även i framtiden.

  Mer information
  Läs mera om regeringens förslag till förordning om tillfälliga rabatter för fasta hyreskostnader i utsatta branscher.